Günümüzde otomobil kiralamak oldukça yaygınlaştı. Bu nedenle büyük şirketlere araç kiralama firmaları kurmak isteyen girişimciler de harekete geçti. Firma kurmak için çalışan bu KOBİ’ler, devletimizce KOSGEB aracılığıyla oldukça desteklenmektedir.
Sektöre yeni girecek olan ve sektörde yer alan KOBİ’ler, KOSGEB desteğinden faydalanabilmektedir. Devlet, birçok oto kiralama yatırımcısına destek olarak onlara hibe vermektedir.
Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’ndaki desteklerinden faydalanacak girişimcilerin, Türkiye sınırları içerisinde ikamet etmeleri gerekmektedir. Destek Paketi, girişimcinin işletmesini kurduğu andan sürecin sonuna kadar masraflarını karşılamasına imkan verir.
KOSGEB, KOBİ’leri araç kiralayabilmeleri ve şirketlerini kurabilmeleri için üst limit olarak 150 bin TL destekler. KOSGEB Destek Kredileri, geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere 2”ye ayrılır. Maksimum geri ödemeli KOSGEB kredisi 100 bin TL’dir. Geri ödemesiz devlet destekli hibe ise maksimum 50 bin TL değerindedir.
Bu destek için aranan ilk şart, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alarak Girişimcilik Sertifikası’na sahip olmaktır. Eğitime katılmak ise tamamen ücretsizdir.
Başvuru İşlemlerinin Yapılışı
Oto Kiralama Desteği’nden faydalanmak için ilk olarak KOSGEB’e kayıt başvurusu yapmak gerekir.
Ardından sisteme eklediğiniz mail adresinize gelen şifre ile http://destek.kosgeb.gov.tr/ sitesinde bulunan Yeni Girişimci Destek Başvurusu’nu doldurup kayıt yazısına tıklayarak kayıt onaylanır.
Kaydın onaylanmasının ardından başvuru formunun çıktısı alınır.
Formlarla birlikte işletme giderleri de belgelenerek ilgili kuruma teslim edilir.
Belgeler, ilgili kurum tarından incelendikten sonra size dönüş yapılır. Belirtilen tarihte ise kuruma gelinerek iş planı projesi onaylatılır.
Size verilen tarih aralığında işletmenizi kurmanız gerekir. Sonrasında KOBİ Beyannamesi ile bilgi belgesinin çıktısı alınır ve işlem sona erer.
Araç kiralama şirketinin sahibi olan KOBİ’lerin devlete herhangi bir vergi borcu olmamalıdır. Sektördeki KOBİ’lerin Oto Kiralama Desteği’ne başvurması için ise eğitimli olmalarına gerek yoktur. KOBİ’ler, şartlara uygun olmaları halinde http://www.kosgebkredi.net/kosgeb-destekleri/ sitesinden destek başvurusunda bulunabilirler. Başvurularının onaylanmasının hemen ardından KOBİ’lere destek ödemesi yapılmaya başlanacaktır.