Banka Borcundan Dolayı Eve Haciz Gelir Mİ? - Finans Trend - Finans Gündemi - Bitcoin ve Kripto Paralar - Canlı Borsa
  • YARIM ALTIN
    9.700,00
    % 0,06
  • AMERIKAN DOLARI
    35,1487
    % -0,05
  • € EURO
    36,7027
    % -0,04
  • £ POUND
    44,1396
    % -0,19
  • ¥ YUAN
    4,8176
    % -0,01
  • РУБ RUBLE
    0,3535
    % 0,07
  • BITCOIN/TL
    3366179,251
    % -3,03
  • BIST 100
    9.949,01
    % 0,33

Banka Borcundan Dolayı Eve Haciz Gelir Mİ?

Banka Borcundan Dolayı Eve Haciz Gelir Mİ?

Öncelikle bankaya olan borç ödemesinde ki bir kaç günlük gecikme durumunda herhangi bir yasal yaptırıma tabi tutulma durumu söz konusu olmamaktadır. Fakat yasal olarak belirlenen süre zarfında art arda 3 ay boyunca borç ödemesi yapılmadığı takdirde banka tarafından yasal yollara müracaat edilmektedir. Banka halihazırda anlaşması olan avukatına dosyayı iletir. Avukat öncelikle borçlu kişi ile iletişime geçer ve ödeme yapması konusunda anlaşmaya varmayı amaçlar. Fakat görüşme sonrasında mevcut ödemeler hala yapılmazsa bu noktada haciz işlemi gerçekleştirilmektedir.

Banka Borcunda Yasal Süre

Bankaya olan borç 3 aylık süre içerisinde ödenmediği takdirde hakkınızda yasal işlem başlatılır. Yasal süreç bu 3 aylık sürenin sonunda başlamaktadır. Bu 3 aylık sürenin sonunda banka tarafından size 7 günlük ek süre verilmektedir. Bu ek sürenin verilmesinin en önemli nedeni 7 gün içerisinde bankaya olan mevcut borcun yapılandırılması talebinde bulunulması beklenmektedir. Bu talep banka tarafından borçlu kişiye de gelebilmektedir. Olumlu cevap verilmediği noktada ise kişi hakkında yasal süreç başlatılmış olacaktır.

Ödenmeyen Banka Borcunda Kefile Ne Olur?

Bankadan alınan borç için kefil olmak demek, alınan para kefilin olmasa da borç karşısında sorumlu olması demektir. Bu durumda alınan borç geri ödenmediği takdirde tüm borç yükü kefile kalacaktır. Yasal olarak ödeme yükü ile karşı karşıya kalan kefilin borcu ödemesi beklenmektedir. Borç kefil tarafından da ödenmez ise bir diğer aşamaya geçilerek kefil hakkında da yasal işlemeler başlatılır. Banka haciz yolu ile kefilin kayıtlı aylık gelirine, iş yeri sahibi ise iş yerine kısacası sahip olduğu varlıklara kanunen el koyma hakkı mevcuttur.

Ödenmeyen Banka Borcu Karşısında Hukuki Yaptırımlar Nelerdir?

Ödenmeyen banka borcu nedeni ile yasal sürecin başlamasının ardından bir takım hukuki yaptırımlar ile karşı karşıya kalınması söz konusu olacaktır.

Söz konusu hukuki yaptırımlar:

  • Kredi sicilinin bozulması nedeni ile 5 yıl boyunca kredi alınamamaktadır.
  • Banka hesaplarınız bloke edilmektedir.
  • Aylık Gelirinizin 1/4’üne el koyulmaktadır.
  • Hakkınızda icra takibi başlatılmaktadır.

Belirtilen bu hukuki yaptırımlar mevcut borç ödenmediği takdirde borçlu kişiye karşı uygulanması adına yasal süreç başlatılacaktır.

Haciz İşleminden Nasıl Kurtulabiliriz?

Borçlunun haciz işleminden kurtulmak için önünde iki yol vardır. İlk olarak bankanın isteği üzerine icranın durdurulması yoludur. İkincisi ise İcra ve İflas kanununda belirtilen ilgili sürelin dolması durumunda borçlu haciz işleminden kurtulabilmektedir.

Banka Borcunu Ödeyemeyenler Ne Yapmalı?

Mevcut olan banka borcunun ödenememesi gibi bir durumla karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu noktada en uygun kredi ödeme seçeneklerini araştırılabilir veya banka ile anlaşma yoluna gidilebilir. Diğer bir seçenek ise 90 günlük süre içerisinde bankaya borcun yapılandırılması talebinde bulunmaktır.